Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Δελτίο Τύπου για την Γενική Συνέλευση της 4ης Μάρτη

Την Κυριακή 4 Μάρτη πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας,  η (εξ αναβολής) Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Παρά τα εμπόδια και την τρομοκρατία της μεγαλοεργοδοσίας και των ανθρώπων της, πολλοί εργαζόμενοι του κλάδου έκαναν το βήμα, ξεπέρασαν φόβους και δισταγμούς και συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας.  

Η συνέλευση συζήτησε και ενέκρινε ομόφωνα τον απολογισμό του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και την προκήρυξη απεργίας στον κλάδο στις 14 Μάρτη συμμετέχοντας έτσι στην απεργία που διοργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα και οι ομοσπονδίες για τις συλλογικές συμβάσεις. Παράλληλα, αποφασίστηκε και απεργιακή συγκέντρωση την ίδια ημέρα στις 10 το πρωί στο Σαρόκο. 

Οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στην πλούσια δράση που είχε το σωματείο το προηγούμενο διάστημα  σε μια σειρά μέτωπα: για την καταβολή δεδουλευμένων, για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας, ενάντια σε απολύσεις, για την οργάνωση της εργατικής-λαϊκής αλληλεγγύες κλπ. Από τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε η ανάγκη ολόπλευρης ισχυροποίησης του Σωματείου για να δώσει η εργατική τάξη τη δικιά της απάντηση στην επίθεση που δέχεται. Η συνέλευση κατήγγειλε τον υπονομευτικό ρόλο του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, όπως εκφράζεται μέσα από την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας με αφορμή και τις πρόσφατες μεθοδεύσεις τους για να αποκλείσουν τα σωματεία του ΠΑΜΕ από τη συνέλευση των αντιπροσώπων που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7/3.

Η Συνέλευση επίσης ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα καταδίκης των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή μας και ψήφισμα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατουμένους και στην Αχέντ Ταμίμι.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία για ανάδειξη εφορευτικής επιτροπής για την διεξαγωγή εκλογών και εκπροσώπησης του Σωματείου στο τριτοβάθμιο όργανο.