Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Δελτίο τύπου για την κινητοποίηση ενάντια σε κατασχέσεις λογαριασμών και κατοικιών λαϊκών νοικοκυριών

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

Σήμερα Τετάρτη 21 Φλεβάρη, με πρωτοβουλία των σωματείων του νησιού που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ., πραγματοποιήθηκε, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Κέρκυρας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που εκτός από την εκμετάλλευση και τη φτώχεια, ρημάζει στην κυριολεξία το βιός των φτωχών οικογενειών προς όφελος των τραπεζιτών και των αρπαχτικών. Στο κάλεσμα των ταξικών σωματείων ανταποκρίθηκαν εργαζόμενοι και από άλλα σωματεία όπως από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας, καθώς και από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και τον Παγκερκυραϊκό Σύνδεσμο Αυτοαπασχολούμενων-Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων.

Η σημερινή κινητοποίηση ήταν μια πρώτη απάντηση από το ΠΑΜΕ και τις ταξικές δυνάμεις. Το επόμενο διάστημα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις πρόκειται να αναπτύξουν μεγάλη καμπάνια με γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες στους χώρους δουλειάς οργανώνοντας τα επόμενα βήματά μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο και σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε περιοχή να δυναμώσουν την πάλη τους για αυξήσεις στους μισθούς, για Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό, να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511, για την επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων, για την προστασία της λαϊκής κατοικίας.

Μπροστά μας έχουμε την οργάνωση απεργίας μέσα στο Μάρτη. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την πλειοψηφία της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και του ΕΚΚ που την ακολουθεί. Έχουν χαράξει τη δική τους ρότα μακριά από τους καημούς, τις διαθέσεις και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Έχουμε τη δύναμη να τους εμποδίσουμε. Όλοι στον αγώνα.

Κέρκυρα, 21/2/18
Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ