Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Δελτίο τύπου Γραμματείας Κέρκυρας του Π.Α.ΜΕ. για την απεργιακή κινητοποίηση στις 12 Γενάρη-Όλοι στο συλλαλητήριο την Δευτέρα 15 Γενάρη στις 18:00 στο Σαρόκο

Την Παρασκευή 12 Γενάρη, πραγματοποιήθηκε, ύστερα από κάλεσμα, δυναμική απεργιακή κινητοποίηση Σωματείων που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. και άλλων ταξικών δυνάμεων. Η κινητοποίηση ξεκίνησε από νωρίς το πρωί με συμβολική κατάληψη του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας και της ΔΟΥ Κέρκυρας. Η κινητοποίηση έγινε ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζεται να ψηφίσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την πολύτιμη βοήθεια της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων. 

Το πολυνομοσχέδιο, εκτός των άλλων μέτρων, περιλαμβάνει ουσιαστικά και την απαγόρευση των απεργιών, του τελευταίου όπλου στα χέρια των εργαζόμενων, με στόχο να επιβάλλουν σε ολόκληρη την χώρα σιγή νεκροταφείου, ώστε να έρθει η «ανάπτυξή» τους, με ολοένα και νέες θυσίες για τον λαό. Το μέτρο ουσιαστικά της απαγόρευσης των απεργιών, δείχνει ξεκάθαρα, ότι όλα τα μέχρι σήμερα μέτρα είναι μόνιμα και πως προϋπόθεση της «ανάπτυξής» τους είναι το τσάκισμα της ζωής των εργαζόμενων, του λαού συνολικά για να πλουτίζουν μια χούφτα παράσιτα, τα μεγάλα αφεντικά!

Στις ομιλίες που έγιναν, αναδείχθηκε το παραπάνω γεγονός ενώ παράλληλα καταδικάστηκε η στάση των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, καθώς και της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, οι οποίοι απέρριψαν το αίτημα των ταξικών δυνάμεων για προκήρυξη απεργίας, ακολουθώντας τις εντολές της μεγαλοεργοδοσίας. Ο κατήφορος τους δεν έχει όριο! Έπεσαν και τα τελευταία φύλλα συκής! Κάνουν ότι μπορούν για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών, θάβοντας τον λαό, βάζοντας πλάτη για την απαγόρευση της απεργίας!

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης. Η πορεία των εργαζόμενων κατέληξε στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, όπου και πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη. Παράλληλα, οι συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν έντονα την πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚΚ και τον πρόεδρό του, για την στήριξη που παρέχει στην μεγαλοεργοδοσία. Ολόκληρο το κτήριο ταρακουνήθηκε συθέμελα από τα συνθήματα των εργαζομένων, όπως «όπλο των εργατών η απεργία, δεν την παραδίδουμε στην εργοδοσία», «συνδικάτα ταξικά, όχι εργοδοτικά», «ΓΣΕΕ εργατών, όχι των εργοδοτών», «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη» και «τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες». Κάτω από τις αποδοκιμασίες και τα συνθήματα των εργαζόμενων ο πρόεδρος του ΕΚΚ έκανε λόγο για απαράδεκτες ενέργειες από την πλευρά των εργαζόμενων, υιοθετώντας παράλληλα επιχειρηματολογία τύπου Αχτσιόγλου περί «εισβολής» κ.ά.!

Αν νομίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν έτσι απλά με τους εργαζόμενους και το ταξικό κίνημα, είναι βαθειά νυχτωμένοι!  Οργανωνόμαστε, περνάμε στην ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΣΤΟ ΣΑΡΟΚΟ