Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Ανακοίνωση Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ι/Υ Νομού Ιωαννίνων για τις εξελίξεις στο Market In

Κάθε μέρα έξω από το MARKET IN μέχρι να γίνει το αυτονόητο! 

Καλούμε κάθε εργαζόμενο – άνεργο - συνταξιούχο, νέο – νέα να στηρίξει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο κατάστημα πρώην «Καρυπίδης» - νυν «Market IN», που στόχο είναι να πάρουν πίσω τις δουλειές τους. 
Είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους γιατί στέλνει το μήνυμα στην εργοδοσία όλων των σούπερ μάρκετ και σε όλα τα αφεντικά της πόλης, ότι

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ!

Οι εργαζόμενοι σε αυτό το κατάστημα είναι δέκα – είκοσι και τριάντα χρόνια, περισσότερα από κάθε αφεντικό που είχε το κατάστημα! Αυτοί δούλευαν το μαγαζί κάθε μέρα, όλη τη μέρα! Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε ούτε ταμπέλες, ούτε εμπορεύματα να αλλάζουμε με τις ορέξεις και τις συμφωνίες του ενός ή του άλλου επιχειρηματία! Ζητάμε το αυτονόητο! Να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν εκεί που δούλευαν χωρίς καμία απόλυση από τους νεοπροσληφθέντες. 

Απευθυνόμαστε σε κάθε εργαζόμενο σε σούπερ μάρκετ

Αυτό που συμβαίνει σήμερα με το Market IN συνέβη και σε άλλα σούπερ μάρκετ, σε άλλους χώρους δουλειάς και θα συμβεί και αλλού όσο δε σηκώνουμε κεφάλι και δεν απαιτούμε οργανωμένα τα δικαιώματα μας. Όσο τα αφήνουμε να συμβαίνουν παίρνουν κι άλλοι εργοδότες το «πράσινο φως» για ομαδικές απολύσεις, για μειώσεις μισθών και μεροκάματων, για εναλλαγή παλιών εργαζόμενων με νέους πιο φθηνούς, πιο ευέλικτους. Λέμε ΣΤΟΠ ως εδώ!

Η ανεργία μας δε λύνεται απολύοντας τη μάνα και προσλαμβάνοντας την κόρη! Δεν είμαστε μοντέλα αυτοκινήτων ή κινητών, να αποσύρονται τα παλιά για να πάρουν θέση τα νέα! Είμαστε άνθρωποι, με οικογένειες και αξιοπρέπεια! Δουλειά για όλους υπάρχει! Αρκεί να μη μοιράζεται μία θέση σε δύο και τρεις τετράωρους υπαλλήλους, να μην εξοντώνονται εργαζόμενοι με τα εξαντλητικά ωράρια για να μη «φορτωθεί το κόστος» και άλλων εργαζόμενων η επιχείρηση. 

Όλοι οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ να δώσουν τη στήριξη τους στους συναδέλφους τους! Για όλους τους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ που βιώνουν την ίδια κατάσταση, αντίστοιχες απειλές, που αναγκάζονται να κάνουν συμβιβασμούς μπροστά στο φόβο της απόλυσης! Όλοι για έναν και ένας για όλους! 

Απευθυνόμαστε σε όλο το γιαννιώτικο λαό

Να μη δώσει συγχωροχάρτι σε έναν εργοδότη και μια επιχείρηση που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους σαν προϊόν με ημερομηνία λήξης, που καλεί τα ΜΑΤ για να χτυπήσει τους εργαζόμενους, τις  οικογένειες τους και τα σωματεία. Καλούμε τους πολίτες να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σε αυτό το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων που διεκδικούν τη δουλειά τους 

Ο Ράμμος και τα παπαγαλάκια τους να χάσουν τον ύπνο τους, να ξανασκεφτούν τις «δεσμεύσεις» που δημόσια έδωσαν για επαναπρόσληψη των εργαζόμενων και εύκολα αθέτησαν! 

Δεν κάνουμε βήμα πίσω! Συνεχίζουμε τη μάχη για την επαναπρόσληψη των εργαζόμενων, χωρίς καμία απόλυση των νέων εργαζόμενων. 

Καλούμε σωματεία και φορείς να πάρουν αποφάσεις έμπρακτης στήριξης και όλο το γιαννιώτικο λαό να είναι στο πλευρό των εργαζομένων!