Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Συμπαράσταση στο Σωματείο μας από τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. στους συνταξιούχους

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν τα παιδιά μας σκλάβοι στον 21ο αιώνα!

Με αγανάκτηση μάθαμε ότι το βράδυ της Παρασκευής στο νησί μας είχαμε ένα ακόμη περιστατικό καταστολής απέναντι σε συνδικαλιστές που προσπάθησαν να υπερασπιστούν το δικαίωμα των παιδιών μας να εργάζονται 8ωρο και όχι να εξοντώνονται μέχρι τη μαύρη νύχτα.

Μέλη του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του ΠΑΜΕ πήγαν σε Σούπερ Μάρκετ στη Δασιά, που επανειλημμένα δεν τηρούσε το προβλεπόμενο ωράριο και ανάγκαζε τους εργαζόμενους να δουλεύουν ως τις 10 και 11 τη νύχτα, ενώ θα έπρεπε να έχουν σχολάσει από τις 9μμ, και έκαναν για μια ακόμη φορά σύσταση για την τήρηση του ωραρίου. Οι εργοδότες, με τη συνδρομή της αστυνομίας, πήραν τους  συνδικαλιστές στο τμήμα τους κράτησαν όλη νύχτα ως τις 6 τα χαράματα και τους έκαναν μηνύσεις για δήθεν διατάραξη οικιακής ειρήνης!

Στην Κέρκυρα της Τουριστικής Ανάπτυξης, η εκμετάλλευση των εργαζομένων, η εντατικοποίηση, η καταστρατήγηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, τα εργατικά ατυχήματα, η απλήρωτη και μαύρη εργασία,  πάνε χέρι-χέρι με την αύξηση των κερδών των ξενοδόχων, των αλυσίδων Σούπερ Μάρκετ και των εφοπλιστών. Αυτή είναι η ανάπτυξη που θέλει το κεφάλαιο! Για να χρηματοδοτήσει αυτή την ανάπτυξη που θέλει τα παιδιά μας δούλους, η κυβέρνηση έχει καταντήσει τις συντάξεις μας επιδόματα πείνας! Κάθε νέο ρεκόρ στον Τουρισμό συνοδεύεται με νέο ρεκόρ εντατικοποίησης και εκμετάλλευσης για τα παιδιά μας, με νέα φοροληστεία για το λαό. Η πείρα μας έχει διδάξει, ότι  τέτοιες αντιλαϊκές πολιτικές πάντα ακολουθούνται από την πολιτική του μαστίγιου και του καρότου, από την πολιτική της δημαγωγίας (να μεγαλώσει η πίτα, να ωφεληθούν αφεντικά κι εργάτες) και της καταστολής των εργατικών αγώνων. 

Τα παιδιά μας, που βγαίνουν σήμερα στην παραγωγή, αντιμετωπίζουν εργασιακές συνθήκες χειρότερες από εκείνες που βιώσαμε εμείς, καθώς η ανεργία είναι τρομακτική στη νέα γενιά, η υποαπασχόληση και η ετεροαπασχόληση είναι κανόνας. Οι νέοι καλούνται σήμερα να ξενιτευτούν, να ζήσουν με τη μερική απασχόληση, τα βάουτσερ εργασίας και την ανακύκλωση της ανεργίας, καλούνται να ζήσουν μισή ζωή. Δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια, να ονειρευτούν και να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους συνταξιούχους, δηλώνουμε ότι τέτοιες πράξεις καταστολής θα μας βρουν απέναντι. Η θέση μας βρίσκεται στο πλάι των συναδέλφων μας που ακόμη εργάζονται, πλάι στα παιδιά μας, για να υπερασπιστούμε δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αίμα. Η απαγόρευση των απεργιών και το «λοκ-άουτ» που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση με το συνδικαλιστικό νόμο δεν θα περάσουν. Η απαξίωση της συνδικαλιστικής δράσης και η σιωπή νεκροταφείου δεν θα περάσουν. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους όλων των ταμείων να οργανωθούν στα σωματεία τους και να παλέψουν μαζικά μέσα από τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ. 

Συμπαραστεκόμαστε στους συνδικαλιστές που διώκονται και στο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Δεν θα επιτρέψουμε να σέρνονται στα αστυνομικά τμήματα όσοι αγωνίζονται και διεκδικούν
Δεν θα επιτρέψουμε τα παιδιά μας να δουλεύουν από ήλιο σε ήλιο, χωρίς μέτρα προστασίας, χωρίς εργασιακά – συνδικαλιστικά δικαιώματα, με εντατικοποίηση και καταστολή
Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν τα παιδιά μας σκλάβοι στον 21ο αιώνα!

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους συνταξιούχους
Οκτώβρης 2017