Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Συμπαράσταση στο Σωματείο μας από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας

ΕΛΜΕ Κέρκυρας                                                              Κέρκυρα, 23/10/2017     
    
                                                     ΨΗΦΙΣΜΑ 

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας συμπαραστέκεται στον Κερκυραϊκό Σύνδεσμο Ιδιωτικών υπαλλήλων. Συνδικαλιστές  του  ,κατά την επίσκεψή τους σε σούπερ μάρκετ , για να διαμαρτυρηθούν σχετικά με την καταπάτηση του εργασιακού ωραρίου των υπαλλήλων  βρέθηκαν ,ύστερα από μήνυση του εργοδότη να συλλαμβάνονται , να κρατούνται στην Αστυνομική Δ/νση μέχρι τις  6 το πρωϊ και να μηνύονται. 

Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και σε όσους αντιστέκονται στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.       

Σε μία περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μαζί με την ΕΕ και το κεφάλαιο σχεδιάζουν το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων με το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης, τέτοιες ενέργειες δείχνουν το δρόμο που θέλουν να ανοίξουν. Η "δίκαιη" ανάπτυξη που μας διαφημίζουν απαιτεί διάλυση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας.       


Η πρόεδρος                                                                                  Ο γραμματέας
Μ.Ράπτη                                                                                          Τ. Σγούρος