Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Η «ανάπτυξή» τους διαλύει μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα!

Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων στηρίζει την αγωνιστική κινητοποίηση που διοργανώνουν η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Κέρκυρας και μαθητές τη Δευτέρα 30 Οκτώβρη ενάντια στα οξυμένα προβλήματα της παιδείας (περικοπές τμημάτων, ελλείψεις εκπαιδευτικών, νέο εξεταστικό σύστημα, υποχρηματοδότηση, περιεχόμενο μαθημάτων κ.α.) Και αυτές οι εξελίξεις στον χώρο της εκπαίδευσης είναι αποτέλεσμα της «ανάπτυξής» τους που πια είναι εδώ και την βιώνουμε όλοι! Είναι αποτέλεσμα της «ανάπτυξης» για την οποία πασχίζουν τόσο πολύ όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, όπως και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτήν για την οποία «δίνει τα ρέστα της» η Ε.Ε. 

Τα αποτελέσματά της τα βλέπουμε πια όλοι οι εργαζόμενοι καθημερινά σχεδόν στο σύνολο των εργασιακών χώρων. Το βλέπουμε από τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς, από την απληρωσιά που τσακίζει κόκαλα, από τον υποκατώτατο μισθό, από την προσπάθεια περαιτέρω ξεχειλώματος των ωραρίων και της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας- λευκές νύχτες (βλέπε Lidl, Sephora, Marks and Spencer, Public, Βασιλόπουλος, Δήμητρα, Diellas κ.ά.) Το βλέπουμε από την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την κατάργησης της σταθερής και μόνιμης δουλειάς με δικαιώματα, από την ένταση της τρομοκρατίας και της κλεψιάς ακόμα και των ψίχουλων, όπως συμβαίνει και με τους εργολαβικούς εργαζόμενους στην καθαριότητα του Νοσοκομείου, από την ανακύκλωση της ανεργίας, από την «μαθητεία» κ.λπ. Το βλέπουμε από την εντατικοποίηση της δουλειάς, που έχει ως αποτέλεσμα τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που σε πολλές περατώσεις οδηγούν στον θάνατο (βλέπε ξενοδοχεία, εργοτάξια, αεροδρόμιο, καθαριότητα Δήμου κ.ά.) Το βλέπουμε στον χώρο του τουρισμού, που ενώ σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε κέρδη για τους μονοπωλιακούς ομίλους (ντόπιους και ξένους), σπάει και το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στο τσάκισμα των εργαζόμενων! Το βλέπουμε από την καταστολή και την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, όπως συνέβη στο super market «Day Market» στη Δασιά ενάντια στο Σωματείο μας, προάγγελος του τι θα επικρατήσει με τον νέο συνδικαλιστικό νόμο, που είναι στα σκαριά. Το βλέπουμε από το πετσόκομμα των συντάξεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, από την φοροκαταιγίδα-φοροληστεία, από τους πλειστηριασμούς, από το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς και τις ιδιοτικοποιήσεις (Ερημίτης, αεροδρόμιο, πετρέλαια κ.ά.) Με δύο λόγια το βλέπουμε από την αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων, του λαού συνολικά, για να αυξάνουν τα κέρδη τους μια χούφτα παράσιτα!

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται το κόψιμο και το ράψιμο της εκπαίδευσης στα μέτρα της αγοράς, στο τι βολεύει κάθε φορά τους μεγαλοεπιχειρηματίες, ώστε να προωθούν καλύτερα την κερδοφορία τους, την «ανάπτυξή» τους! Για τον λόγο αυτό βάζουν ένα ακόμα εμπόδιο αφαιρώντας στην ουσία το δικαίωμα από τους συναδέλφους σπουδαστές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κέρκυρας να συνεχίσουν τις σπουδές τους, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλουν. Για τον λόγο αυτό αλλάζουν με το «έτσι θέλω» την ειδικότητα των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ. Για τον λόγο αυτό εξαναγκάζουν τους μαθητές τις Γ Λυκείου του ΕΠΑΛ Κάτω Κορακιάνας να κάνουν πάνω από 15 χλμ. ημερησίως, αν θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο αντικείμενο που επέλεξαν από την προηγούμενη χρονιά κ.ά.

Επειδή λοιπόν η «ανάπτυξή» τους ήρθε και ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ, δεν μένουμε με σταυρωμένα χέρια! Συσπειρωνόμαστε στα Σωματεία μας με ταξικό προσανατολισμό, παλεύουμε για την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα χρόνια της κρίσης, περνάμε στην αντεπίθεση διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την στήριξή μας στον αγώνα των παιδιών μας και των δασκάλων τους. Ο αγώνας τους είναι δικός μας αγώνας. Καλούμε ολόκληρο τον κερκυραϊκό λαό να συμμετέχει στην κινητοποίηση την Δευτέρα 30 Οκτώβρη στις 12:00 στα Γενικά Λύκεια.

Καλούμε ολόκληρο τον κερκυραϊκό λαό να απαντήσει αγωνιστικά στα νέα μέτρα που ετοιμάζουν εργοδοσία-κυβέρνηση-θεσμοί (που θα φέρουν και νέα δεινά σε όλους μας), στο σύνολο της αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής. Να τους δώσουμε την απάντηση που ταιριάζει με μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνουμε εργατικά Σωματεία που συσπειρωνόμαστε στο Π.Α.ΜΕ. την Πέμπτη 9 Νοέμβρη στις 18:00 στο Σαρόκο!

Η "ανάπτυξή" τους τσακίζει την ζωή μας
Οργάνωση και αγώνας η επιλογή μας!