Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Συμπαράσταση στο Σωματείο μας από το Ενιαίο Σωματείο Εργαζόμενων Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας

Το Ενιαίο Σωματείο εργαζομένων ΓΝ Κέρκυρας καταγγέλει την άθλια προσπάθεια τρομοκράτησης και συκοφάντησης μελών της διοίκησης του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων από την εργοδοσία του σούπερ μάρκετ «Day Market» στη Δασιά και από την αστυνομική διεύθυνση Κέρκυρας, για τη σύλληψη και κράτηση για 7 ώρες στο ΑΤ Κέρκυρας  5 συνδικαλιστών και εκφράζει τη συμπαράστασή του στους συναδέλφους.

Οι συνδικαλιστές είχαν καταγγείλει ότι το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ συστηματικά παραβίαζε το ωράριο λειτουργίας τις βραδινές ώρες επεκτείνοντάς το έως και 2-3 ώρες. Μάλιστα είχαν καταγγείλει την παραβίαση πριν ένα μήνα στην επιθεώρηση εργασίας η οποία δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Το βράδυ της Παρασκευής 13/10/2017 το σούπερ μάρκετ ήταν ακόμη ανοιχτό στις 10:30μμ και η παράσταση διαμαρτυρίας του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων κατέληξε σε αυτόφωρο και κράτηση των συνδικαλιστών στο ΑΤ Κέρκυρας ως τις 6 το πρωϊ του Σαββάτου.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί προσπάθεια εκφοβισμού και καταστολής της δράσης των εργατικών σωματείων που υπερασπίζονται τα εργατικά δικαιώματα. Αποτελεί υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής περιορισμού των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Έρχεται να προστεθεί στην τροπολογία Γεροβασίλη και την προσπάθεια περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος στην απεργία από τους δημόσιους υπαλλήλους, μετά από την καθολική συμμετοχή των τελευταίων στην απεργία-αποχή από την αντιδραστική κρατική αξιολόγηση.

Τέτοιες ενέργειες τις συναντάμε ολοένα και συχνότερα στους χώρους δουλειάς. Είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής όλων διαχρονικά των αντιλαϊκών νόμων όλων των κυβερνήσεων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας,  δίνοντας πράσινο φως στην ασύδοτη δράση της. Είναι προάγγελος του νέου συνδικαλιστικού νόμου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε επαγρύπνηση. Να μην επιτρέψουμε τον περιορισμό συνδικαλιστικών ελευθεριών και του δικαιώματος στην απεργία. 
                                                                                                              
Το ΔΣ
Οκτώβριος 2017