Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

«Ανάπτυξη» που διαλύει μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα

Κοινή ανακοίνωση των Σωματείων:

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ήρθε η «ανάπτυξη»!!! Αυτή η «ανάπτυξη» για την οποία πασχίζουν τόσο πολύ όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, όπως και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτή για την οποία «δίνει τα ρέστα της» η Ε.Ε. Το βλέπουμε πια καθημερινά και στο νησί μας! Το βλέπουμε από τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς, από την απληρωσιά που τσακίζει κόκαλα, από τον υποκατώτατο μισθό, από την προσπάθεια περαιτέρω ξεχειλώματος των ωραρίων και της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας- λευκές νύχτες. Το βλέπουμε από την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την κατάργησης της σταθερής και μόνιμης δουλειάς με δικαιώματα, από την ένταση της τρομοκρατίας και της κλεψιάς ακόμα και των ψίχουλων, όπως συμβαίνει και με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Νοσοκομείου, από την ανακύκλωση της ανεργίας, από την «μαθητεία» κ.λπ. Το βλέπουμε από την εντατικοποίηση της δουλειάς, που έχει ως αποτέλεσμα τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που σε πολλές περατώσεις οδηγούν στον θάνατο. Το βλέπουμε στον χώρο του τουρισμού, που ενώ σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε κέρδη για τους μονοπωλιακούς ομίλους (ντόπιους και ξένους), σπάει και το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στο τσάκισμα των εργαζόμενων! Το βλέπουμε από το πετσόκομμα των συντάξεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, από την φοροκαταιγίδα-φοροληστεία, από τους πλειστηριασμούς, από το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς και τις ιδιωτικοποιήσεις (Ερημίτης, αεροδρόμιο, πετρέλαια κ.ά.) Με δύο λόγια το βλέπουμε από την αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων, του λαού συνολικά, για να αυξάνουν τα κέρδη τους μια χούφτα παράσιτα!

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται το κόψιμο και το ράψιμο της εκπαίδευσης στα μέτρα της αγοράς, στο τι βολεύει κάθε φορά τους μεγαλοεπιχειρηματίες, ώστε να προωθούν καλύτερα την κερδοφορία τους, την «ανάπτυξή» τους! Για τον λόγο αυτό βάζουν ένα ακόμα εμπόδιο αφαιρώντας στην ουσία το δικαίωμα από τους μαθητές σε ΕΠΑΛ, Γυμνάσια και Λύκεια να επιλέξουν το μάθημα που επιθυμούν, τους σπρώχνουν σε άλλα μαθήματα και ειδικότητες, τους στριμώχνουν σε αίθουσες, καταδικάζουν στην ανεργία και την εργασιακή περιπλάνηση του εκπαιδευτικούς. Όλα στη λογική της εξοικονόμηση πόρων και της υποβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης σύμφωνα με τις κατευθύνσεις ΕΕ και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Ετοιμάζουν ένα σχολείο ακόμη πιο ταξικό. Ένα σχολείο για λίγους.

Επειδή λοιπόν η «ανάπτυξή» τους ήρθε και ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ, δε μένουμε με σταυρωμένα χέρια! Συσπειρωνόμαστε στα Σωματεία μας με ταξικό προσανατολισμό, παλεύουμε για την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα χρόνια της κρίσης, περνάμε στην αντεπίθεση διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Να μην κλείσει κανένα τμήμα σε όλη την Κέρκυρα - Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών - Σύγχρονα και ασφαλή κτήρια για όλα τα παιδιά. - Να σταματήσει η υποχρηματοδότηση της Παιδείας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η "ανάπτυξή" τους τσακίζει την ζωή μας


Οργάνωση και αγώνας η επιλογή μας!