Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Αλληλεγγύη στον αγώνα των συμβασιούχων των δήμων για σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα

Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα και στον αγώνα των συμβασιούχων των δήμων όλης της χώρας για σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα.

Καταγγέλλουμε την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που κλιμακώνοντας την αντιλαϊκή πολιτική-επιταγή των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, προχωρά στην απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων στους δήμους όλους της χώρας. Την ίδια στιγμή τα ήδη τεράστια κενά καταρχήν στις υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης θα μεγαλώσουν δραματικά (όπως και στο πράσινο, ηλεκτροφωτισμό, κοιμητήρια), δίνοντας στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίησή τους, σύμφωνα και με Οδηγία της ΕΕ. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει αφήσει αναλλοίωτη τη νομοθεσία, που δίνει το δικαίωμα στους δημάρχους να ιδιωτικοποιούν αυτές τις υπηρεσίες λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί πια να κρύβει τις ευθύνες της, να τις μεταθέτει αλλού. Πρέπει να κατοχυρώσει τη μόνιμη και σταθερή δουλειά στους εργαζόμενους, που εργάζονται για χρόνια στις υπηρεσίες και σε μία νύχτα βρίσκονται ξαφνικά στις λίστες της ανεργίας. Να καλυφθούν τώρα τα χιλιάδες κενά σε καθαριότητα, φύλαξη, πράσινο και αλλού με μόνιμες προσλήψεις πρώτα από όλα των συμβασιούχων, που ήδη εργάζονται.

Δεν πρέπει να περάσει η κοροϊδία της κυβέρνησης, ότι δήθεν δεν μπορεί να νομοθετήσει για την μονιμοποίηση των συναδέλφων. Αν ήθελε, μπορούσε να νομοθετήσει τη κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις!

Ο αγώνας των συναδέλφων συμβασιούχων των δήμων για σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα είναι αίτημα όλων των εργαζόμενων, ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας.

Απαιτούμε από τη κυβέρνηση:

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ
Να φέρει τώρα στη βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
Να ανάψει και να φουντώσει σε όλους τους εργασιακούς χώρους η φωτιά του αγώνα. Καλούμε όλη την εργατική τάξη να συμπαρασταθεί στον αγώνα των συμβασιούχων για το δικαίωμα στη ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ δουλειά!